Alt du trenger å vite om dental røntgenstråler

Hvis du besøker tannlegen din regelmessig, opplever du sannsynligvis å få en dental røntgen hvert par besøk. Disse røntgenstrålene er ekstremt nyttige for tannlegerne som ønsker å diagnostisere orale problemer og se hva som foregår under overflaten av tannkjøttet. Du har kanskje lurt på deg selv hvor nyttig og trygg disse røntgenstrålene er når du blir utsatt for dem regelmessig. Vel, vi er her for å gi deg svarene du leter etter!

Hva er tannrøntgenstråler?
Dental røntgenstråler er 2D-bilder som markerer bein og tannanatomi i munnen under overflaten av tannkjøttet og emaljen. Det finnes to typer dental røntgenstråler: film og digital. Digital erstatter film, som det har gjort i mange andre teknologier, da den gir omtrent 80% mindre stråling enn filmrøntgenstråler, er en raskere prosess, og er lett å arkivere. På grunn av disse store fordelene bruker alle 123Dentist-praksis utelukkende digitale røntgenstråler.

Dental røntgenstråler kan enten være intraorale røntgenstråler, som innebærer å ta røntgenbildet fra innsiden av munnen eller ekstraorale røntgenstråler som tas utenfor munnen, vanligvis rundt kjeveområdet. Intraorale røntgenstråler viser fine detaljer i tennene og deres støttende bein som gjør at tannlegen din kan identifisere hulrom, tannutvikling, rothelse og tannens forankring i kjevebenet. Ekstraorale røntgenstråler fokuserer mer på de større strukturelle beinene i hodet ditt, spesielt øvre og nedre kjeve. Disse bildene hjelper tannlegerne til å identifisere problemer som påvirket tenner, overvåkning av kjevehelse og utvikling, og se frakturer eller brudd tydelig.

Hvor ofte trenger jeg å få en dental røntgen?
Vi utøvere unngår å ta unødvendige røntgenstråler for å sikre at pasientene ikke blir utsatt for stråling lenger enn nødvendig. Røntgenstråler behandles som et diagnostisk verktøy, noe som betyr at de brukes når det er nødvendig for å gi nøyaktige diagnoser. Hvis du har god oral helse og tannlegen din ikke tror at du har tannlege problemer som trenger nøye overvåkning, vil du sannsynligvis bare få et sett med dental røntgenstråler hver 24. til 36 måneder. Når det er sagt, blir hvert sett av røntgenstråler bestilt av en tannlege, gjort i hvert enkelt tilfelle for å sikre at du mottar tannpleie som passer best for deg. Hvis du har tannproblemer som tarmrørsproblemer, tannkjøttsykdom, gingivitt eller bekymringer om kjeven din, vil du motta mengden dental røntgenstråler som tannlegen din anser for nødvendig for å holde din munnhelse i toppform .

Hva kan skje hvis jeg ikke mottar vanlige dental røntgenstråler?
Dental røntgenstråler er avgjørende for å hjelpe tannlegerne til å identifisere skjult tannråte, plakk og tartaroppbygging, og potensielt rotrot, blant annet. Å finne disse problemene så tidlig som mulig er viktig for å implementere en effektiv behandlingsplan som kan bli kvitt dem. Uten dental røntgenstråler kan problemer som ikke er umiddelbart synlige, gå utiagnostisert og kunne bli stadig verre, noe som fører til verre problemer som er vanskeligere å behandle og i noen tilfeller kan være ekstremt truende for din generelle helse.

Hvor mye stråling er jeg utsatt for under en dental røntgen?
Digitale røntgenstråler gir en ekstremt lav mengde stråling. Den tekniske måling av et komplett sett med digitale røntgenstråler er ca. 0,005 mSv eller Millisievert, noe som tilsvarer mindre stråling man ville bli utsatt for under en svært kort flytur. Faktisk er mengden stråling som sendes ut fra en runde digitale røntgenstråler, mindre enn mengden stråling vi utsetter for på en dag, naturlig, fra solen, Jorden og ulike teknologier vi bruker daglig. Alle 123Dentistkontorer registrerer flittig pasientrøntgenstråler og estimerte kumulative strålingsdoser for å sikre at pasienter aldri blir utsatt for unødvendige eller usunde mengder stråling.

Snakk med tannlegen din
Det er alltid ditt valg å motta dental røntgenstråler eller ikke, så sørg for å snakke med tannlegen din om eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha. Hvis du ikke har en tannlege, eller du er på utkikk etter en ny tannpleie, kan du besøke 123Dentists full liste over tannleger i Lower Mainland for å finne den som passer best for deg.